Varkensfilet met kruidenkorst

Een simpel gerecht dat er toch luxe uitziet, dat is deze varkensfilet met kruidenkorst. Ik vind zo’n kruidenkorstje altijd erg lekker. Het geeft een lekkere bite aan het vlees. Daarnaast ben ik eigenlijk gewoon gek op broodproducten, dus wordt ik gewoon heel blij van deze combinatie.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 varkensfilets of hamlappen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 sjalotje in reepjes
  • 3 oude witte boterhammen
  • 6 takjes platte peterselie
  • 3 takjes basilicum
  • Scheutje basilicumolijfolie
  • 25gr gezouten boter gesmolten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verkruimel de boterhammen met drie takjes platte peterselie en de blaadjes basilicum in de keukenmachine.

Meng de gesmolten boter toe en roer door.

Snijd de resterende peterselie fijn.

Meng de peterselie met de paprika, het sjalotje, en de basilicumolijfolie.

Sla de varkensfilets plat tot ze ongeveer 1,5 tot 2 keer zo groot zijn.

Leg op het smalste uiteinde van iedere filet de helft van het paprikamengsel.

Rol de filets op.

Vet een ovenschaal in.

Leg de filetrolletjes erin.

Verdeel het broodkruimelmengsel over de filetrolletjes.

Bak de filetrolletjes in 20-25 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel