Mango-frambozenijsjes

Lekker weer betekend natuurlijk ijsjes voor de kinderen. Wel jammer dat ook in waterijsjes vaak veel suiker zit. Daarom besloot ik om deze bevroren fruitijsjes te maken van mango en frambozen. Zelf vond ik de combinatie van de zacht zoete mango in combinatie met de veel zoetere frambozen erg lekker, maar dit recept kun je natuurlijk ook makkelijk maken met aardbeien, kiwi of een andere fruitsoort.

Ingrediƫnten:

  • 1 mango in blokjes
  • 500gr frambozen
  • Sap van 1 limoen

Nodig:

  • 4-6 IJsvormpjes

Bereidingswijze:

Pureer de mangoblokjes glad met een staafmixer.

Pureer de frambozen glad met een staafmixer.

Meng de helft van het limoensap door de gepureerde mango en de andere helft van het limoensap door de gepureerde frambozen.

Haal de frambozenpuree tweemaal door een zeef om zoveel mogelijk van de pitjes er uit te halen.

Verdeel de mangopuree over de ijsvormpjes.

Verdeel de frambozenpuree over de ijsvormpjes.

Zet de stokjes in de ijsvormpjes en zet de fruitijsjes 4-6 uur in de vriezer.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel