Appel-dadel chutney

Een lekkere chutney kun je met van alles combineren. Een mooi stuk vlees of een lekker stukje kaas. Daarom wilde ik zelf ook eens proberen om zelf een chutney te maken. En wat blijkt, dat is echt totaal niet moeilijk! Deze appel-dadel chutney is zelfs hartstikke makkelijk om te maken en natuurlijk heel erg lekker. Zelf at ik de chutney in combinatie met varkensvlees, een echte aanrader wat mij betreft.

Ingrediƫnten:

  • 600gr moesappelen
  • 140gr dadels
  • 2 sjalotjes
  • 200ml water
  • 100ml balsamico azijn
  • 3el calvados
  • 1tl zout
  • 140gr lichtbruine suiker

Bereidingswijze:

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.

Ontpit de dadels en snijd ze klein.

Snipper de sjalotjes.

Meng de sjalotjes met de appelblokjes en de dadels.

Doe alles in een ruime pan met een dikke bodem en voeg de balsamico azijn, calvados, water, en het zout toe.

Breng het geheel aan de kook en laat onder af en toe roeren 20 minuten op laag tot middelhoog vuur koken.

Gebruik een garde om de appels meer tot moes te roeren als ze na 20 minuten nog niet uit elkaar gevallen zijn. Er mogen natuurlijk wel wat stukjes appel in blijven zitten.

Voeg de suiker toe en roer het geheel door.

Laat het op laag tot middelhoog vuur onder af en toe roeren verder 25 minuten koken.

Doe de chutney in een schone weckpot en bewaar in de koelkast. Als je altijd schoon bestek gebruikt om de chutney uit het potje te halen, dan zal deze lang goed blijven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel