Registeren
Wachtwoord vergeten?
Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.
Verwarm de oven voor op 225graden.
Meng de eidooier met de custardpoeder, suiker en 3 eetlepels (van de 250ml) melk.
Verwarm de resterende melk.
Voeg het custardmengsel al roerende toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat het 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot het puddingdikte heeft en haal het van het vuur.
Meng de noten met de honing.
Doe in het midden van ieder velletje bladerdeeg een beetje vanillepudding (je zult redelijk wat pudding overhouden).
Verdeel de noten over het bladerdeeg.
Vouw de hoeken van de velletjes bladerdeeg naar binnen.
Meng het ei met de melk.
Smeer het bladerdeeg in met het eimengsel.
Bak de broodjes in 20-25 minuten gaar.
Besprenkel met poedersuiker ter decoratie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.