Honing-notenbroodje

Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.

Ingrediƫnten (voor 5 stuks):

  • 5 velletjes roomboterbladerdeeg
  • 50gr pecannoten grof gehakt
  • 50gr amandelen
  • 50gr honing
  • 1 eidooier
  • 30gr custardpoeder
  • 250ml volle melk
  • 23gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1el melk
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225graden.

Meng de eidooier met de custardpoeder, suiker en 3 eetlepels (van de 250ml) melk.

Verwarm de resterende melk.

Voeg het custardmengsel al roerende toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

Laat het 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot het puddingdikte heeft en haal het van het vuur.

Meng de noten met de honing.

Doe in het midden van ieder velletje bladerdeeg een beetje vanillepudding (je zult redelijk wat pudding overhouden).

Verdeel de noten over het bladerdeeg.

Vouw de hoeken van de velletjes bladerdeeg naar binnen.

Meng het ei met de melk.

Smeer het bladerdeeg in met het eimengsel.

Bak de broodjes in 20-25 minuten gaar.

Besprenkel met poedersuiker ter decoratie.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel