Romige spinaziesoep

Zoals jullie misschien al bedacht hadden is bloggen niet mijn dagelijks werk, dan zou ik ook wel vaker posten. Doordeweeks werk ik gezellig op kantoor en onlangs at ik daar een heerlijke spinaziesoep. Eigenlijk had ik nog nooit bedacht om van spinazie een soep te maken, soms kan iets ook gewoon te groen zijn, maar het bleek hartstikke lekker. Daarom besloot ik om het zelf ook eens te maken. Wel met een extra twist natuurlijk. Daarom voegde ik heerlijk basilicum toe.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300gr spinazie
  • 500ml groente bouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Takje
  • 3 el crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de spinazie, blaadjes basilicum en peper en zout naar smaak toe en bak door.

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Laat het 10 minuutjes doorkoken.

Pureer het geheel met de staafmixer.

Roer de crème fraîche er doorheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel