Snelle kipshoarma

Even geen zin om uitgebreid te koken, of gewoon de tijd niet? Maak dan dit gerecht! Je bent zo klaar en het is nog eens super lekker ook. De gegrilde paprika’s kun je gewoon in de winkel halen, maar als je er net even wat meer werk in wilt steken kun je ze ook gewoon lekker zelf grillen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg kippendijfilet
  • 1 ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 theelepels milde paprikakruiden
  • 30gr shoarmakruiden
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 2tl milde paprikapoeder
  • 75gr rucola
  • Zoete chilisaus
  • 8 pita broodjes

Bereidingswijze:

Snijd 1 ui in blokjes.

Pers de knoflook.

Snijd de paprika in repen

Snijd de kip in kleine blokjes of in reepjes.

Warm de broodjes op in de oven.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Doe de kip in de pan en strooi de paprikapoeder en de shoarmakruiden erbij.

Roer het geheel goed door.

Bak de kip in zo’n 5-7 minuten gaar.

Voeg in de laatste 2 minuten van het bakken de paprikareepjes toe.

Vul ieder pitabroodje met wat rucola en het shoarmamengsel.

Maak het af door er nog een beetje zoete chilisaus over te gieten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel