Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik heb sinds kort een heuse Kitchenaid Artisan mixer! Wat een super apparaat! Ik ben zo blij met deze keukenrobot. Deze mixer stond al ruim twee jaar op mijn verlanglijstje en was het wachten meer dan waard. Genoeg over de mixer en op naar wat ik er mee klaarmaakte. Namelijk heerlijke chocolade cupcakes met witte chocolade, verse aardbeien en een vulling van aardbeienjam. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van! Ik tenminste wel, maar goed ik ben dan ook een chocoholic. Ik moet eerlijk toegeven dat de chocolade cupcake zonder alle poespas al hartstikke lekker is. Maar als je er een keer helemaal voor wilt gaan, maak dan de cupcake met alles er op en er aan.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de donkere chocolade au-bain-marie.
Roer de boter erdoor.
Klop de eieren met de suiker, vanille en honing door elkaar.
Zeef de cacao, met de bloem en de bakpoeder, en roer het door het eimengsel.
Roer de karnemelk erdoor.
Roer het chocolademengsel erdoor.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in 25-30 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de cupcakes afkoelen.
Maak met een appelboor midden bovenin een gat in iedere cupcake van ongeveer 2cm diep. Bewaar hierbij de uitgestoken stukjes cupcake.
Verhit de aardbeienjam om hem wat vloeibaarder te maken.
Verdeel de jam over de gaten in de cupcakes.
Doe de uitgestoken stukjes cupcake in de met jam gevulde gaatjes zodat het weer een mooi geheel lijkt
Tempereer de witte chocolade.
Verdeel de witte chocolade over de cupcakes.
Doe op iedere cupcake een halve aardbei en laat de chocolade uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.