Eton Mess

Op de dag dat de Britten gestemd hebben om de Europese Unie te verlaten is dit denk ik toch wel een heel passend en lekker toetje. Laten we het maar niet over de argumenten hebben van beide kampen, het moet toch immers een gezellig kookblog blijven.

Daarom nu even over de “mess”, want een rommeltje is het wel dit toetje. Tenminste zo ziet het er uit. De Eton Mess is dus een Engels toetje dat traditioneel geserveerd werd bij de jaarlijkse cricketmatch tussen Eton College en Harrow School (dankjewel Wikipedia). Het is echt een super simpel gerecht dat van oorsprong eigenlijk maar uit drie ingrediënten bestaat, namelijk slagroom, aardbeien of banaan en meringue. Ik heb er in dit geval een deluxe versie van gemaakt met heerlijke balsamico aardbeien, kwark en bastogne koeken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4el kwark
  • 2tl vanille extract
  • 100ml slagroom
  • 2tl poedersuiker
  • 250gr aardbeien in vieren gesneden
  • 4tl balsamicoazijn
  • 3tl bruine suiker
  • 6 medium vanille meringues (zelfgemaakt of gekocht)
  • 4 bastognekoeken

Bereidingswijze

Meng de aardbeien met de bruine suiker en balsamico en laat 5-10 marineren.

Meng de kwark met de vanille extract.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.

Schep de aardbeien uit de balsamico en meng met de slagroom en kwark.

Breek de bastognekoeken in stukken.

Verkruimel de meringues grof.

Meng de bastognekoeken met de meringues en het slagroommengsel.

Alsjeblieft, nu heb je een heel lekker rommeltje!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel