Registeren
Wachtwoord vergeten?
Op de dag dat de Britten gestemd hebben om de Europese Unie te verlaten is dit denk ik toch wel een heel passend en lekker toetje. Laten we het maar niet over de argumenten hebben van beide kampen, het moet toch immers een gezellig kookblog blijven.
Daarom nu even over de “mess”, want een rommeltje is het wel dit toetje. Tenminste zo ziet het er uit. De Eton Mess is dus een Engels toetje dat traditioneel geserveerd werd bij de jaarlijkse cricketmatch tussen Eton College en Harrow School (dankjewel Wikipedia). Het is echt een super simpel gerecht dat van oorsprong eigenlijk maar uit drie ingrediënten bestaat, namelijk slagroom, aardbeien of banaan en meringue. Ik heb er in dit geval een deluxe versie van gemaakt met heerlijke balsamico aardbeien, kwark en bastogne koeken.
Meng de aardbeien met de bruine suiker en balsamico en laat 5-10 marineren.
Meng de kwark met de vanille extract.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
Schep de aardbeien uit de balsamico en meng met de slagroom en kwark.
Breek de bastognekoeken in stukken.
Verkruimel de meringues grof.
Meng de bastognekoeken met de meringues en het slagroommengsel.
Alsjeblieft, nu heb je een heel lekker rommeltje!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.