Barbecue spiesjes

Pff, wat een hitte gisteren. Eigenlijk moet je toch wel bijna gek geweest zijn om de barbecue aan te steken en nog meer hitte te creëren. Maar barbecueën is natuurlijk veel te lekker en leuk om voor een beetje hitte een uitzondering te maken. Daarom maakte ik twee soorten barbecuespiesjes, een lekkere kip kerrie spies en een Koriaanse kebab spies.

Kip kerrie spies

  • 600gr kipdijfilet in blokjes
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 el geraspte ui
  • 3cm gember geraspt
  • 2el citroensap van een biologische citroen
  • 225ml yoghurt
  • 4el wokolie
  • 1el gemalen kurkuma
  • 1el gemalen koriander
  • 1tl gemalen komijn
  • ½tl kaneel
  • ½tl nootmuskaat
  • ½tl versgemalen zwarte peper
  • ¼tl gemalen kruidnagel
  • ¼tl chilipoeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten behalve de kip door elkaar tot één geheel.

Meng de kip met de marinade en laat een uur marineren in de koelkast.

Rijg de blokjes kip op spiesjes en bak ze op de barbecue gaar.



Koriaanse kebab spiesjes

  • 500gr fricandeau in blokjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4el Japanse sojasaus
  • 4el wokolie
  • 2el pindakaas
  • 1el ui geraspt
  • 1tl sesamzaadjes
  • 1 kleine tl sambal oelek
  • ¼tl chilipoeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten door elkaar behalve de fricandeau en meng tot een geheel.

Meng de fricandeau met de marinade en laat een uur marineren in de koelkast.

Rijg de blokjes fricandeau op spiesjes en bak ze op de barbecue gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel