How to: Blanke amandelen

Amandelen vind ik heerlijk! Maar ze zijn ook erg duur. Zeker als je blanke amandelen wilt gebruiken in een recept. Niet zo gek natuurlijk, want die amandelen zijn van hun velletje ontdaan. Daarom wilde ik proberen om zelf amandelen te ontvellen. En wat blijkt, het is helemaal niet moeilijk en zelfs leuk. De ongeroosterde amandelen die haal ik bij een Turkse winkel, daar zijn ze altijd net even goedkoper. Thuisgekomen is het dan pellen geslagen, maar geen zorgen het is geen priegelwerk.

Ingrediƫnten:

  • Ongeroosterde amandelen (hoeveelheid naar wens)

Bereidingswijze:

Giet kokend water over de amandelen en laat dit 4 minuten staan.

Giet de amandelen af en doe ze in een bak met ijskoud water om ze te laten schrikken.

Laat ook dit 4 minuten staan.

Giet de amandelen af en knijp ze uit hun velletje. Pas op ze kunnen alle kanten op schieten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel