Registeren
Wachtwoord vergeten?
Amandelen vind ik heerlijk! Maar ze zijn ook erg duur. Zeker als je blanke amandelen wilt gebruiken in een recept. Niet zo gek natuurlijk, want die amandelen zijn van hun velletje ontdaan. Daarom wilde ik proberen om zelf amandelen te ontvellen. En wat blijkt, het is helemaal niet moeilijk en zelfs leuk. De ongeroosterde amandelen die haal ik bij een Turkse winkel, daar zijn ze altijd net even goedkoper. Thuisgekomen is het dan pellen geslagen, maar geen zorgen het is geen priegelwerk.
Giet kokend water over de amandelen en laat dit 4 minuten staan.
Giet de amandelen af en doe ze in een bak met ijskoud water om ze te laten schrikken.
Laat ook dit 4 minuten staan.
Giet de amandelen af en knijp ze uit hun velletje. Pas op ze kunnen alle kanten op schieten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.