Pittig rundvlees

Whoehoe! Na een week van wolken, regen, wind en guurheid heb ik zowaar vandaag in de zon op het terras gezeten. Heerlijk! Daardoor geïnspireerd deel ik vandaag mijn voorlopig laatste barbecue recept. Zodat jullie dit weekend lekker aan de slag kunnen. Dit recept komt oorspronkelijk uit de Telegraaf en is van Felix Wilbrink. Je kunt er spiesjes van maken, maar mocht je toch geen zin hebben om de barbecue aan te steken dan kun je ze ook heerlijk roerbakken.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3cm gember geraspt
  • 2el medium dry sherry
  • 1el Japanse sojasaus
  • 1el oestersaus
  • 2tl bruine suiker
  • 1tl sesamolie
  • 1 volle tl sambal oelek
  • 500gr diamanthaas of biefstuk in blokjes

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten behalve de diamanthaas door elkaar tot één geheel.

Meng de diamanthaas met de marinade en laat een uur marineren in de koelkast.

Rijg de blokjes diamanthaas op spiesjes en bak ze op de barbecue gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel