Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor Spaanse zoetigheid. Miguelitos zijn luchtige Spaanse mierzoete gebakjes met daartussen vaak een roomvulling. De miguelitos zijn vernoemd naar de beste vriend van de bedenker van het gebakje die het als eerste mocht proeven. Ze zijn lekker luchtig, zoet en klef. Een heerlijke combinatie die je zowel als gebakje bij de koffie of thee kan serveren of als een klein dessert. Mijn versie hebben iets meer kaneel dat het origineel. Ik vind kaneel namelijk heerlijk, dus ik kon het gewoon niet laten. Wil je dichter bij het originele recept blijven, laat dan de losse kaneel weg en doe enkel het kaneelstokje erin.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de velletjes bladerdeeg in vieren en smeer de kleine vierkantje in met losgeklopt ei.
Bak het bladerdeeg in 20-25 minuten gaar.
Doe de 75gr suiker met de honing en het water in een pan en breng aan de kook.
Laat het koken tot de suiker en honing opgelost is.
Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Doop het gebakken bladerdeeg in het suiker-honingmengsel en laat het uitlekken op een rek.
Doe 300ml melk, met de vanillesuiker, kaneel, het kaneelstokje en de citroensap en verwarm in een steelpan.
Meng ondertussen de eigelen met de basterdsuiker, maïzena, en de resterende melk.
Roer dit mengsel door de verwarmde melk, blijf roeren tot het mengsel puddingdikte krijgt.
Haal het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen.
Halveer de bladerdeegvierkantjes en vul de onderste helft met het kaneelmengsel en leg de bovenste helft er bovenop.
Bestrooi met poedersuiker om het af te maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.