Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze lekker knapperige koekjes zijn ontstaan op basis van een recept voor knapperige kaneelkoekjes. Die koekjes zijn al enorm lekker, maar als een echte chocoladefreak had ik gelijk inspiratie voor een chocoladekoekje. De toevoeging van koffie versterkt de chocoladesmaak en geeft een extra intensiteit aan het koekje. Aangezien ik het niet nodig vond om de hele berg koekjes die ik gebakken had zelf op te eten, hoe lekker ze ook zijn zo gezond zijn ze niet, heb ik het resterende deel aan mijn vader meegeven. Hij deelde ze uit op zijn werk en ik kreeg lovende kritieken terug.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer dit goed door elkaar.
Voeg 150 gram kristalsuiker, vanillesuiker, 100 gram boter in blokjes, ei, vanille extract, cacao en ristretto toe.
Kneed dit alles tot een deeg. Als het deeg enorm plakkerig blijft kun je nog wat bloem toevoegen, het moet niet droog worden. Een beetje plakkerig is dus niet erg.
Maak balletjes van het deeg met een diameter van circa 3cm.
Doe 2 eetlepels kristalsuiker in een schaaltje.
Rol de balletjes door de suiker, dit zorgt dat ze lekker knapperig worden.
Leg de bolletjes met 3-4cm afstand uit elkaar op de bakplaat, de koekjes lopen namelijk nogal uit. Ik bak ze altijd in twee batches.
Bak ze in de koekjes in 20 – 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Smelt de witte chocolade en laat deze afkoelen totdat deze nog net vloeibaar is.
Bedruip de koekjes met de chocolade en laat deze uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.