Registeren
Wachtwoord vergeten?
De tortizza, zoals het woord al zegt een kruising tussen een pizza en een tortilla. Of om het wat specifieker te zeggen de ingrediënten van een pizza op een tortilla. Een lekker gemakkelijk gerecht voor als je niet al te veel honger hebt, of als je allerhande hapjes op tafel zet. Ik maakte een tortizza met tomatensaus, rauwe ham, paprika, champignons, zongedroogde tomaten, buffelmozzarella en rucola.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook.
Voeg de tomaten, basilicum, oregano toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur tot een tomatensaus.
Voeg naar smaak zout toe.
Verspreid over iedere tortilla 2 eetlepels tomatensaus.
Beleg iedere tortilla met plakjes champignons, reepjes paprika en zongedroogde tomaat.
Verdeel de buffelmozzarella over de tortilla’s.
Scheur de plakjes ham in grove stukken en verdeel ze over de tortilla’s.
Bak de tortizza’s en 5-6 minuten in de oven gaar.
Verdeel de rucola over beide tortizza’s.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.