Tortizza met rauwe ham en zongedroogde tomaat

De tortizza, zoals het woord al zegt een kruising tussen een pizza en een tortilla. Of om het wat specifieker te zeggen de ingrediënten van een pizza op een tortilla. Een lekker gemakkelijk gerecht voor als je niet al te veel honger hebt, of als je allerhande hapjes op tafel zet. Ik maakte een tortizza met tomatensaus, rauwe ham, paprika, champignons, zongedroogde tomaten, buffelmozzarella en rucola.

Ingrediënten (voor 2 stuks):

  • 2 tortilla’s
  • 3 romatomaten in blokjes
  • 2 takjes basilicum fijngesneden
  • ½ tl oregano
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ rode paprika in dunne reepjes
  • 3 kastagnechampignons in plakjes
  • 4 zongedroogde tomaten in reepjes
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 60gr buffelmozzarella
  • Handje rucola
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook.

Voeg de tomaten, basilicum, oregano toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur tot een tomatensaus.

Voeg naar smaak zout toe.

Verspreid over iedere tortilla 2 eetlepels tomatensaus.

Beleg iedere tortilla met plakjes champignons, reepjes paprika en zongedroogde tomaat.

Verdeel de buffelmozzarella over de tortilla’s.

Scheur de plakjes ham in grove stukken en verdeel ze over de tortilla’s.

Bak de tortizza’s en 5-6 minuten in de oven gaar.

Verdeel de rucola over beide tortizza’s.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel