Panzanella

Panzanella, oftewel een Italiaanse broodsalade. Een ideale salade voor als je wat oud brood over hebt. Idealiter natuurlijk Italiaans brood, maar het kan prima met je gewone Hollandse brood. Zo had ik een paar witte sneetjes casinobrood over, en nog wat andere restjes die prima in een Italiaanse salade passen. En die gebruikte ik om deze heerlijke panzanella te maken.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes oud casino brood
  • 8 cherrytomaten gehalveerd
  • Kwart komkommer geschild en in blokjes
  • Handjevol rucolamelange
  • Takje basilicum fijngesneden
  • Handjevol bieslook fijngesneden
  • 6 zongedroogde tomaten uitgelekt en in reepjes
  • 50gr buffelmozzarella in stukjes gescheurd
  • 2el olijfolie
  • 1el balsamico azijn

Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de boterhammen ieder in 9 stukken.

Bak het brood in een droge koekenpan op laag vuur knapperig.

Meng het brood met de overige ingrediënten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel