Aardappelschotel met chorizo

Tijd voor een ovengerechtje. Zo eentje waarbij je alle ingrediënten in een schaal gooit (wel na één en ander snijwerk) en er verder weinig omkijken naar hebt. Af en toe is het gewoon fijn als je uit je werk komt om niet al te moeilijk te doen en eigenlijk gewoon op de bank te zitten terwijl je eten gaar wordt in de oven. Ja ik weet het, als ik echt makkelijk zou willen doen zou ik ook een magnetronmaaltijd klaar kunnen maken. Maar serieus, magnetronmaaltijden vind ik echt zo vies. Ze ruiken enorm chemisch en er zit kraak noch smaak aan. Daarom ga ik liever voor een iets minder snelle, maar bijna net zo makkelijke maaltijd uit de oven.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 200gr aardappels geschild en in blokjes
  • 125gr chorizo
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Takje rozemarijn
  • Zout naar smaak
  • 1el olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de chorizo in halve maantjes.

Haal de rozemarijn van het takje en snijd het fijn.

Meng alle ingrediënten door elkaar en doe ze in een ingevette ovenschaal.

Bak het geheel in 30-35 minuten gaar in de oven. Schep alles na 15 minuten nog even om.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel