Italiaanse tomatensoep

Ik kan het aantal keren dat ik bij een Italiaans restaurant tomatensoep besteld heb niet meer tellen. Ja, ik weet het, het klinkt nogal saai. Maar tomatensoep is nou eenmaal mijn favoriete soep en eentje waar heerlijke kruiden als rozemarijn en tijm in verwerkt zijn kan ik nou eenmaal echt niet laten staan. Ach, zo hebben we allemaal onze zwaktes toch?

Nou vind ik een zelfgemaakte soep gewoon echt het lekkerst. Dat wil echt niet zeggen dat ik nooit soep uit een pak eet, want ook ik heb wel eens haast. En als niet fulltime foodblogger kan ik helaas niet zoveel in de keuken staan als ik eigenlijk zou willen. Maar goed, als je dan zelf soep maakt, is dat dan natuurlijk ook gelijk extra lekker. Daarom besloot ik om mij te wagen aan een Italiaanse tomatensoep en daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen.

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 750gr roma tomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 6 semi zongedroogde tomaten
  • 500ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de tomaten in vieren.

Ontvel de tomaat en snijd deze in grove stukken.

Ontvel de tenen knoflook, druk ze plat en snijd in grove stukken.

Rits de rozemarijn van het takje af en hak iets fijn.

Rits de tijm van het takje af.

Meng dit alles door elkaar met een eetlepel olijfolie en leg het op een bakplaat.

Rooster het geheel 20 minuten in de oven.

Doe het geheel in de keukenmachine, voeg de zongedroogde tomaten toe, en pureer het tot een mooi geheel.

Doe alles in een pan en verwarm op middelhoog vuur.

Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel zo’n 20 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.

Voeg naar smaak zout toe.

1
  1. Claudia trinchillo
    5 jaar geleden
    Lekker ❤️

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel