Yoghurtmuffins met kersen en chocolade

Wat is bakken toch fijn! Niet heel gezond, al ligt het er natuurlijk aan wat je bakt, maar als ik wat bak dan gaat dat over het algemeen gepaard met suiker en/of boter. Hoewel ik veel waarde hecht aan gezond eten, ook daarvan vind je regelmatig recepten op mijn blog, ben ik ook dol op dingen met suikers. Wie niet?! Op zich is daar natuurlijk niks op tegen, zolang je er geen ladingen van eet. Gelukkig lukt dat al jaren, en met voldoende sporten erbij kan iets als een muffin best af en toe gegeten worden. Dit zijn dus geen gezonde muffins (ook al zitten er kersen in), maar wel hele lekkere muffins!

Ingrediƫnten (voor 15 stuks)

  • 250gr bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125gr witte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 150ml volle yoghurt
  • 75ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2tl vanille extract
  • 300gr kersen
  • 50gr extra pure chocoladechips

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze.

Snijd de kersen in grove stukken en laat ze uitlekken.

Zeef de bloem.

Meng de bloem met het bakpoeder, de bakingsoda, vanilesuiker, basterdsuiker en het zout.

Roer in een apart kom de yoghurt met de olie, eieren en vanille extract door elkaar.

Doe het yoghurtmengsel bij het bloemmengsel en roer het tot een beslag.

Roer de kersen en de chocoladechips door het beslag.

Vul de vormpjes tot maximaal halverwege met het beslag.

Bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel