Appelcompote

Ik kan al heel erg genieten van appelmoes, maar eigenlijk vind ik appelcompote waar net iets meer structuur aan zit nog lekkerder. Nu maak ik op zich best veel dingen met appels, en ik eet er regelmatig eentje, maar je kunt ze ook zo fantastisch combineren met vanalles. Van taarten tot bij vlees, het kan allemaal. Deze keer maakte ik een appelcompote met gembersiroop, honing, kaneel en nootmuskaat en dat was smullen! Een perfect receptje om bij zowel iets zoets zoals pannenkoeken of een lekker stukje vlees te eten.

Ingrediënten:

  • 4 medium elstar appels geschild en in stukjes
  • 100ml water
  • ½tl kaneel
  • 1/8tl nootmuskaat
  • 1el gembersiroop
  • 1el honing
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • Sap van 1 biologische citroen

Bereidingswijze:

Doe alles in een steelpan, roer het geheel door elkaar.

Breng alles aan de kook en laat het met de deksel op de pan op een laag vuurtje zachtjes koken.

Roer de appels stuk met een houten lepel. Het is een compote dus er mag best wat structuur in zitten. Als er nog erg veel vocht in zitten kun je de compote op een hoger vuurtje onder af en toe roeren nog twee minuutjes laten koken zonder een deksel op de pan.

1
  1. Henny
    7 jaar geleden
    Dat lijkt me heerlijk en ga ik uit proberen

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel