Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik kan al heel erg genieten van appelmoes, maar eigenlijk vind ik appelcompote waar net iets meer structuur aan zit nog lekkerder. Nu maak ik op zich best veel dingen met appels, en ik eet er regelmatig eentje, maar je kunt ze ook zo fantastisch combineren met vanalles. Van taarten tot bij vlees, het kan allemaal. Deze keer maakte ik een appelcompote met gembersiroop, honing, kaneel en nootmuskaat en dat was smullen! Een perfect receptje om bij zowel iets zoets zoals pannenkoeken of een lekker stukje vlees te eten.
Doe alles in een steelpan, roer het geheel door elkaar.
Breng alles aan de kook en laat het met de deksel op de pan op een laag vuurtje zachtjes koken.
Roer de appels stuk met een houten lepel. Het is een compote dus er mag best wat structuur in zitten. Als er nog erg veel vocht in zitten kun je de compote op een hoger vuurtje onder af en toe roeren nog twee minuutjes laten koken zonder een deksel op de pan.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.