Registeren
Wachtwoord vergeten?
Blini’s zijn kleine luchtige pannenkoekjes op basis van een gistdeeg. Een recept dat oorspronkelijk gemaakt wordt met boekweitmeel, maar je ook prima met tarwebloem kunt bereiden. Blini’s zie je vaak als kleine gerechtjes voorbijkomen. Een veel geziene variatie is er eentje met gerookte zalm en crème fraîche. Ik besloot om het over een zoetere boeg te gooien en te gaan voor blini’s met geitenkaas, aardbeien, spek en honing. De aardbeien met spek combinatie was een nieuwe voor mij, maar echt super lekker! Nou vind ik zout-zoet combinaties sowieso fantastisch, dus misschien niet heel gek dat ik dit ook super lekker vond. Wat mij betreft dus een echte aanrader!
Verwarm de melk op een laag vuur totdat deze lauw is.
Roer de gist door de melk totdat deze helemaal opgelost is.
Roer het melkmengsel met de bloem en het boekweitmeel tot een egaal beslag.
Roer het zout erdoor.
Splits de eieren en roer de dooiers door het beslag.
Dek de kom af en laat het beslag op een warme plek 25 minuten rijzen.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
Verhit wat boter in een pan en bak kleine pannenkoekjes à 7 cm doorsnee van het beslag. Bak de eerste zijde totdat het beslag aan de bovenkant droog is, draai de blini’s daarna om.
Bak in een andere pan het spek uit.
Meng de geitenkaas met het water tot een egaal mengsel. Zo wordt het makkelijker om mee te werken.
Verdeel de geitenkaas over de blini’s
Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de blini’s.
Verkruimel het ontbijtspek over de blini’s.
Bedruip de blini’s met honing.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.