Blini’s met geitenkaas, aardbeien en spek

Blini’s zijn kleine luchtige pannenkoekjes op basis van een gistdeeg. Een recept dat oorspronkelijk gemaakt wordt met boekweitmeel, maar je ook prima met tarwebloem kunt bereiden. Blini’s zie je vaak als kleine gerechtjes voorbijkomen. Een veel geziene variatie is er eentje met gerookte zalm en crème fraîche. Ik besloot om het over een zoetere boeg te gooien en te gaan voor blini’s met geitenkaas, aardbeien, spek en honing. De aardbeien met spek combinatie was een nieuwe voor mij, maar echt super lekker! Nou vind ik zout-zoet combinaties sowieso fantastisch, dus misschien niet heel gek dat ik dit ook super lekker vond. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

Ingrediënten (voor 10-12 stuks)

  • 100gr bloem
  • 100gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 250ml melk
  • 7gr instant gist
  • Snuf zout
  • 75-100gr zachte geitenkaas
  • 2-3el water
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 10-12 aardbeien
  • 4tl honing

Bereidingswijze

Verwarm de melk op een laag vuur totdat deze lauw is.

Roer de gist door de melk totdat deze helemaal opgelost is.

Roer het melkmengsel met de bloem en het boekweitmeel tot een egaal beslag.

Roer het zout erdoor.

Splits de eieren en roer de dooiers door het beslag.

Dek de kom af en laat het beslag op een warme plek 25 minuten rijzen.

Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.

Verhit wat boter in een pan en bak kleine pannenkoekjes à 7 cm doorsnee van het beslag. Bak de eerste zijde totdat het beslag aan de bovenkant droog is, draai de blini’s daarna om.

Bak in een andere pan het spek uit.

Meng de geitenkaas met het water tot een egaal mengsel. Zo wordt het makkelijker om mee te werken.

Verdeel de geitenkaas over de blini’s

Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de blini’s.

Verkruimel het ontbijtspek over de blini’s.

Bedruip de blini’s met honing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel