Pompoentaart

Dit is de taart die mijn tante uit Amerika altijd maakt met Thanksgiving. Een lekkere, niet mierzoete, taart met een heerlijk zachte vulling. Het maken van deze taart is echt een makkie. Het moeilijkste vind ik zelf het in de oven zetten, omdat je uit moet kijken dat de van de taart niet over de rand klotst. Dat is namelijk zonde van de vulling en geeft zo’n zooi. Het lekkerste is het om na het afkoelen de taart met een dun laagje kaneel te bestrooien en de taart te eten met slagroom of een lekker bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten:

  • 320gr pompoenpuree
  • 240ml melk
  • 3 eieren losgeklopt
  • 150gr bloem
  • 60gr + 150gr lichtbruine basterdsuiker
  • 4tl maïzena opgelost in een beetje koud water
  • 1tl + extra kaneel
  • Mespunt zout
  • 1 eidooier
  • 120gr koude boter
  • 1el ijskoud water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng de bloem, met het zout, 60gr lichtbruine basterdsuiker en 1tl kaneel.

Kneed het samen met het eidooier, boter en ijskoud water tot een samenhangend deeg.

Bekleed een bakvorm van 28cm met het deeg en zet in de koelkast om op te stijven.

Meng de pompoenpuree met de melk, eieren, 150gr lichtbruine basterdsuiker en maïzena tot een geheel.

Giet het pompoenmengsel in de taartvorm en bak de taart in 40 minuten gaar. De taart komt best wel wat omhoog, maar zakt bij het afkoelen ook weer wat in, dus geen zorgen als hij boven de vorm uitkomt.

Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrooi naar smaak met kaneel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel