Quesadilla's met kip en spek

Ken je dat? Je bedenkt een combinatie van ingrediënten en weet eigenlijk niet wat je moet verwachten, maar dan blijkt het resultaat nog veel lekkerder dan gehoopt. Dat had ik met dit recept. Niet dat quesadilla’s heel bijzonder zijn, maar vanaf de eerste hap van deze variant was het genieten! Door de combinatie van cherrytomaten, puntpaprika, en paprikapoeder neigen ze een beetje naar de zoete kant, maar door de toevoeging van het spek en de tacokruiden is het gewoon een heerlijke combinatie.

Ingrediënten (voor 4 quesadilla’s)

  • 8 medium tortilla wraps
  • 350gr kippendijfilet in blokjes
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 400gr zwarte bonen uitgelekt
  • 500gr cherrytomaten gehalveerd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2tl paprikapoeder
  • 1 zakje tacokruiden
  • 4el water
  • 125gr crème fraîche
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 125gr buffelmozzarella

Bereidingswijze

Verhit wat boter of olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de kip toe en bak deze rondom gaar.

Voeg de tacokruiden, paprikapoeder en het water toe en roer het geheel door.

Voeg de zwarte bonen, puntpaprika en cherrytomaten toe en bak het geheel op middelhoog vuur 3-4 minuten door.

Laat alles op een laag vuur 5-7 minuten zachtjes koken.

Smeer iedere wrap in met een beetje crème fraîche.

Beleg de wraps voor de helft met ontbijtspek.

Verdeel het kipmengsel over de helft van de wraps.

Verdeel de mozzarella over het kipmengsel, vouw de wraps dicht en druk voorzichtig aan.

Verhit een koekenpan en bak hierin de quesadillas 2-3 minuten aan iedere zijde tot ze mooi goudbruin zijn.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel