Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ken je dat? Je bedenkt een combinatie van ingrediënten en weet eigenlijk niet wat je moet verwachten, maar dan blijkt het resultaat nog veel lekkerder dan gehoopt. Dat had ik met dit recept. Niet dat quesadilla’s heel bijzonder zijn, maar vanaf de eerste hap van deze variant was het genieten! Door de combinatie van cherrytomaten, puntpaprika, en paprikapoeder neigen ze een beetje naar de zoete kant, maar door de toevoeging van het spek en de tacokruiden is het gewoon een heerlijke combinatie.
Verhit wat boter of olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de kip toe en bak deze rondom gaar.
Voeg de tacokruiden, paprikapoeder en het water toe en roer het geheel door.
Voeg de zwarte bonen, puntpaprika en cherrytomaten toe en bak het geheel op middelhoog vuur 3-4 minuten door.
Laat alles op een laag vuur 5-7 minuten zachtjes koken.
Smeer iedere wrap in met een beetje crème fraîche.
Beleg de wraps voor de helft met ontbijtspek.
Verdeel het kipmengsel over de helft van de wraps.
Verdeel de mozzarella over het kipmengsel, vouw de wraps dicht en druk voorzichtig aan.
Verhit een koekenpan en bak hierin de quesadillas 2-3 minuten aan iedere zijde tot ze mooi goudbruin zijn.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.