Groentecurry

Ik wilde al een tijdje weer lekker Indiaas eten. In India wordt veel vegetarisch gegeten, dus besloot ik om ook die route te bewandelen en een lekkere groentecurry te maken. Dat was geen verkeerde keus, want na enig werk zat ik heerlijk te smullen. Ja, je leest het goed, dit is geen maaltijd die in 20 minuten op tafel staat. Maar het is wel echt een heerlijk kruidige curry, waar je lekker van kunt genieten en al het werk dubbel en dwars waard is. Ik heb de curry licht pittig gemaakt. Ik kan de echte Indiase pittigheid meestal niet aan, ik heb vaak het gevoel dat ik in een vuurspuwend draakje verander als ik dat eet. Gelukkig is het een makkie om het gerecht zo pittig te maken als je zelf wilt, en kun je na zo’n 50 minuten heerlijk eten.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 60gr rode linzen
  • 140gr geschilde en in blokjes gesneden vastkokende aardappelen
  • 140gr grof gesneden wortels
  • 1 grof gesneden rode paprika
  • 390gr tomatenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1tl gemalen komijn
  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl gemalen koriander
  • ¼tl cayennepeper
  • Zout
  • 160ml yoghurt
  • 4el kokosmelk
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Kook de linzen in 20 minuten gaar.

Kook de aardappels en wortels 5 minuten.

Laat de groentes uitlekken.

Verhit wat ghee (of boter) in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de komijn, gember, koriander en cayennepeper toe en bak op laag vuur 3 minuten onder af en toe roeren door.

Voeg de linzen, aardappels, wortels, paprika, tomatenblokjes, yoghurt, kokosmelk, citroensap, en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.

Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry, onder af en toe roeren, 20-25 minuten stoven.

Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel