Truffelkruidnoten

De Sint is weer in het land! En dat betekent dat ook de tijd van kruidnoten, pepernoten, taaitaai en allerhande ander lekkers officieel weer is begonnen. Ik weet dat ze al maanden in de winkel liggen, maar ik probeer er altijd tot de Sint er weer is een beetje vanaf te blijven. Met de nadruk op proberen, want het lukt eigenlijk nooit. Mijn favoriete kruidnoten zijn de truffelkruidnoten, daar kan ik echt niet vanaf blijven. Dus leek het me geweldig om ze eens zelf te maken. Een goed geslaagde actie, al zeg ik het zelf.

Wel een kleine waarschuwing, het is een beste klus om dit recept te maken. Dus als je even snel wat kruidnoten wilt, kun je beter een zak in de supermarkt kopen. Maar het blijft natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Ook is het een fantastisch recept om samen met kinderen te maken. Je kunt gezellig aan de keukentafel bolletjes deeg draaien en dan samen naar de oven staren terwijl ze aan het bakken zijn.

Ingrediënten:

  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 125gr donkerbruine basterdsuiker
  • 4tl speculaaskruiden
  • Mespunt zout
  • 100gr koude boter
  • 5el amandelmelk (reguliere melk kan ook)
  • 300gr witte chocolade
  • 4el cacaopoeder

Bereidingswijze:

Meng het zelfrijzenbakmeel met de suiker, speculaaskruiden en het zout.

Voeg de boter en de amandelmelk toe.

Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en laat 10-15 minuten afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak kleine bolletjes van ongeveer 1cm doorsnede van het deeg.

Leg de bolletjes op zo’n 2cm van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar. Afhankelijk van het formaat van je oven zal je het in twee of drie porties moeten doen.

Laat de kruidnoten afkoelen.

Tempereer de chocolade.

Haal de kruidnoten door de chocolade met een vork. Zorg dat de overtollige chocolade van de kruidnoten afloopt door met de vork op de rand van het schaaltje van de chocolade te tikken.

Haal de kruidnoten door de cacao voordat de chocolade helemaal droog is. Zijn ze stiekem toch al helemaal droog dan kun je ze eventueel nat maken met een klein beetje water of melk.

Om de overtollige cacao er af te krijgen doe de kruidnoten in een vergiet of een zeef en schut de overtollige cacao er af.

1
  1. Marco Neumann
    7 jaar geleden
    Ook deze ga ik met Marjolijntje maken. Ziet er heerlijk uit.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel