Registeren
Wachtwoord vergeten?
Chocolade!!! Daar kan ik dus niet zonder. Tegenwoordig kun je repen chocolade echt in allerhande smaken krijgen. Hoe fantastisch is dat?! Onder de favorieten valt bij mij zeezout karamel en speculoos, ook word ik nog altijd erg gelukkig van witte chocolade met gepofte rijst. Hoewel het natuurlijk fantastisch is om zo’n fantastische reep voor jezelf te halen, is het natuurlijk nog leuker om je eigen reep samen te stellen. Daarom maakte ik dit weekend een chocoladereep met witte- en melkchocolade, bakkerskruidnoten en stukjes karamel. Oei, dit soort recepten moeten eigenlijk gewoon verboden worden.
Doe op de bodem van de schaal een stukje bakpapier.
Verhit in een pannetje op half hoog vuur de kristalsuiker met het water.
Houd de zijkanten van het pannetje nat met behulp van een in water gedoopt kwastje, om zo kristallisatie aan de zijkanten van de pan te voorkomen.
Wacht tot de suiker is opgelost in het water en iets begint te kleuren.
Roer het nu goed door.
Haal de pan van het vuur zodra het mengsel een mooie karamelkleur krijgt.
Giet de karamel uit op een met bakpapier beklede schaal of bord en laat uitharden.
Breek de karamel in stukken en maal ze in de keukenmachine tot kleine stukjes.
Tempereer de melkchocolade.
Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de schaal.
Meng 2tl karamelstukjes door de chocolade en giet over de kruidnoten.
Laat de melkchocolade uitharden.
Tempereer de witte chocolade en verdeel over de melkchocolade.
Verdeel de resterende kruidnoten erover en duw in de chocolade.
Strooi 1-2tl karamelstukjes over de chocolade en laat uitharden.
Snijd met een mes langs de randen van de chocolade en stort het blok er uit.
Breek of snijd in stukken en eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.