Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met aardappels kun je ontzettend veel. Koken, bakken, poffen, roosteren, frituren, om maar een paar dingen te noemen. Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet zo dol op gekookte aardappelen (behalve in stamppot of puree), wat misschien wel de meest Hollandse manier van aardappels eten is. Gebakken of geroosterd daarentegen vind ik ze echt helemaal fantastisch. Op Pinterest kwam ik onlangs een ontzettend leuke vorm van in de oven geroosterde aardappels tegen. Een aardappel die qua smaak heel lekker is, maar vooral ook erg leuk is om te presenteren bij een etentje.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels.
Snijd de aardappels tot bijna onderaan in, in (bijna) plakjes van ongeveer 3 millimeter dik.
Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de knoflook.
Giet de boter met daarin de knoflook over de aardappels. Let daarbij op dat de boter ook tussen de plakjes komt.
Bestrooi de aardappels met een beetje paprikapoeder.
Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappels.
Bak de aardappels in 40-50 minuten gaar in de oven.
Voor een extra knapperige bovenkant kun je ze eventueel ook nog even 3-5 minuten onder de gril zetten.
Bestrooi de aardappels met zout naar smaak en fijngesneden peterselie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.