Bietencarpaccio op toast met geitenkaas

De kerstdagen staan weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een uitgebreid diner bij. Maar met de kerstdagen hoef je helemaal geen uren in de keuken te staan (hoewel dat natuurlijk ook leuk kan zijn). Daarom is het hoog tijd voor een lekker en makkelijk voorgerechtje. Ik maakte een voorgerechtje van bietencarpaccio op toast, met daarop rucola, geitenkaas en amandelschaafsel. Een erg lekker gerechtje dat genoeg ruimte overlaat voor een hoofdgerecht en een dessert.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 witte boterhammen
  • 2 rode bieten
  • 100gr zachte geitenkaas
  • 4 el balsamicosiroop
  • Handje vol rucola
  • 3el amandelschaafsel
  • 1½ el olijfolie
  • 1el citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de bieten met schil en al in 25-30 minuten gaar en laat ze afkoelen.

Steek rondjes met een doorsnede van 10cm uit de boterhammen en rooster ze in de oven of in een pan.

Rooster het amandelschaafsel.

Meng de olijfolie, met het citroensap, en peper en zout naar smaak.

Snijd de bieten in dunne plakjes.

Verdeel drie eetlepels balsamicosiroop over de bordjes.

Doe op ieder bordje 2 toastjes.

Doe op ieder toastjes 3 of 4 plakjes bietjes.

Verdeel de rucola over de toastjes.

Verdeel de geitenkaas over de toastjes.

Doe op ieder toastje wat amandelschaafsel.

Bedruip de toastjes met de resterende balsamicosiroop.

Bedruip ieder toastje met een half theelepeltje van de citroendressing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel