Kip in bladerdeeg

Zo’n gerechtje in bladerdeeg vind ik altijd net een cadeautje dat je aan tafel uitpakt. Hoe leuk is het dan ook om met kerst een bladerdeeggerecht te serveren. Nu klinkt het gelijk alsof het gerecht vooral uit bladerdeeg bestaat, wat natuurlijk niet zo is, want in dat bladerdeeg zit namelijk een heerlijke kip met mosterd, brie, appel, tijm en honing. Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 flinke kipfilets
  • 4tl Zaanse mosterd
  • 3tl vloeibare honing
  • 100gr brie
  • 1 kleine goudreinette appel geschild en in plakjes
  • Tijmblaadjes van 4 takjes tijm
  • 270gr vers bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 40gr walnoten grofgehakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilets in, maar niet helemaal door.

Vouw de filets open en bestrijk iedere kipfilet aan de binnenzijde met 1 theelepel mosterd.

Beleg iedere kipfilet met 50gr brie en de helft van de appelplakjes.

Bedruip de appelplakjes met de honing en bestrooi met tijmblaadjes.

Vouw de kipfilets dicht.

Snijd het bladerdeeg over de breedte doormidden.

Snijd de twee helften weer doormidden en zorg daarbij dat de ene helft 1½ keer groter is dan de andere helft.

Leg de kipfilets op de kleine helften van het bladerdeeg.

Leg daaroverheen de grotere helft van het bladerdeeg en druk de randjes van de bladerdeeg helften op elkaar met een vork.

Bestrijk het bladerdeeg met ei.

Maak overdwars om de 2-3cm een inkeping in het bladerdeeg.

Bak de bladerdeegpakketten op een met bakpapier beklede bakplaat in 20-25 minuten goudbruin

Rooster de walnoten en strooi over de bladerdeegpakketen

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel