Knisperige kaneelcake

Lang geleden, nou ja toen mijn moeder ongeveer mijn leeftijd had, kon je je abonneren op recepten en dan kreeg je elke week één of meerdere kartonnen kaartjes met daarop een recept toegestuurd. Mijn moeder is nogal een verzamelaar wat recepten betreft, dus wij hebben thuis drie bakken vol met van die recepten kaartjes. Op één van deze kaartjes stond ook dit recept voor een knisperige kaneelcake, één van de favorieten van mijn moeder van vroeger. Ik heb het recept wel iets aangepast, maar als je het mij vraagt is de cake er daarmee alleen maar lekkerder op geworden. Hierbij het recept voor mijn variatie op de knisperige kaneelcake, een favoriet van vroeger.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100gr boter
  • 150gr witte basterdsuiker
  • 165gr tarwebloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2tl kaneel
  • 1,5 dl melk
  • 1 kop cornflakes
  • 15gr gesmolten boter
  • 50gr kristalsuiker

Bereidingwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een springvorm van circa 20 cm in.

Splits de eieren.

Roer de boter, suiker, en eidooiers romig.

Meng en zeef de tarwebloem, de bakpoeder, het zout en de kaneel en voeg dit geleidelijk al mixend toe.

Roer de melk er doorheen.

Klop de eiwitten bijna stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.

Doe het beslag in de vorm.

Maak de cornflakes iets fijn en meng ze met de gesmolten boter en de suiker.

Bedek het beslag met dit mengel.

Bak de cake onder het midden van de oven gaar in 65 minuten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel