Registeren
Wachtwoord vergeten?
Lang geleden, nou ja toen mijn moeder ongeveer mijn leeftijd had, kon je je abonneren op recepten en dan kreeg je elke week één of meerdere kartonnen kaartjes met daarop een recept toegestuurd. Mijn moeder is nogal een verzamelaar wat recepten betreft, dus wij hebben thuis drie bakken vol met van die recepten kaartjes. Op één van deze kaartjes stond ook dit recept voor een knisperige kaneelcake, één van de favorieten van mijn moeder van vroeger. Ik heb het recept wel iets aangepast, maar als je het mij vraagt is de cake er daarmee alleen maar lekkerder op geworden. Hierbij het recept voor mijn variatie op de knisperige kaneelcake, een favoriet van vroeger.
Ingrediënten:
Bereidingwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een springvorm van circa 20 cm in.
Splits de eieren.
Roer de boter, suiker, en eidooiers romig.
Meng en zeef de tarwebloem, de bakpoeder, het zout en de kaneel en voeg dit geleidelijk al mixend toe.
Roer de melk er doorheen.
Klop de eiwitten bijna stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in de vorm.
Maak de cornflakes iets fijn en meng ze met de gesmolten boter en de suiker.
Bedek het beslag met dit mengel.
Bak de cake onder het midden van de oven gaar in 65 minuten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.