Pesto met pistachenoten

Wat ik onder andere zo leuk vind aan de kerstdagen is dat je zo heerlijk de tijd kunt nemen om te borrelen. Lekker toastjes, broodjes, kaasjes, smeersels en andere hapjes op tafel, een lekker drankje erbij en er helemaal voor gaan. Ook is borrelen wat mij betreft een goede vervanger van een voorgerecht bij het kerstdiner. Want laten we wel wezen, het kan soms een erg lange zit zijn met drie of meer gangen. Waarom niet gewoon lekker op de bank zitten met borrelhapjes terwijl je een spelletje speelt of een zoetsappige kerstfilm kijkt? Deze pesto gemaakt met pistachenoten in plaats van pijnboompitten past perfect bij de borrel en is heerlijk op een broodje of een toastje.

Ingrediƫnten:

  • 35gr verse basilicum
  • 55gr pistachenoten geroosterd
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 40gr parmezaanse kaas
  • 3-4el olijfolie
  • 1tl balsamicostroop
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Doe de basilicum met de pistachenoten, knoflook, parmezaanse kaas, en zout en peper in de foodprocessor en blend samen.

Voeg de olie en de balsamicostroop toe en blend tot een geheel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel