Crêpes met warme kersen

Nadeel van het kerstdiner vind ik vaak dat je na het diner al zo vol zit dat er haast geen dessert meer bij past. Daarom heb ik veel desserts laten passeren voordat mijn uiteindelijke keuze op dit dessert viel. Heerlijke vanille crêpes met daaroverheen warme kersen in siroop, amandelschaafsel en chocoladerasp. Dit is echt een super geschikt toetje als je net als ik tijdens het diner (en eerder op de dag) geen maat kan houden. Niet zwaar, niet te zoet, maar gewoon een geweldige combinatie.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 150gr bloem
  • 30gr boter gesmolten en iets afgekoeld
  • 325ml melk
  • 1 ei
  • ½ el vanille extract
  • Snuf zout
  • 400gr kersen ontpit (mag ook uit de diepvries)
  • 125ml rode bessensap
  • 2el bruine suiker
  • 2el amaretto
  • 20gr extra pure chocolade geraspt
  • 4el amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Klop de bloem met het zout, melk, ei en vanille extract tot een beslag.

Klop de gesmolten boter erdoor.

Verhit een koekenpan of crêpepan met daarin een klontje boter.

Bak van het beslag 8 crêpes, ongeveer één minuut aan de ene zijde en een halve minuut aan de andere zijde. Per crêpe schep je ongeveer ¾ van een soeplepel aan beslag in de pan. Zorg dat je beslag snel uit laat lopen, het stolt namelijk erg snel (tip: haal de pan even van het vuur terwijl je het beslag erin doet).

Spoel de kersen goed af.

Doe de kersen, rode bessensap, suiker en amaretto in een pannetje en laat het op hoog vuur onder af en toe roeren in 10-15 minuten inkoken.

Rooster het amandelschaafsel.

Serveer per persoon 2 crêpes (ik vouw ze zelf in vieren voor een mooi effect) verdeel de kersen en de siroop erover.

Verdeel de amandelschaafsel over de crêpes en bestrooi met een beetje chocoladeschaafsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel