Registeren
Wachtwoord vergeten?
Nadeel van het kerstdiner vind ik vaak dat je na het diner al zo vol zit dat er haast geen dessert meer bij past. Daarom heb ik veel desserts laten passeren voordat mijn uiteindelijke keuze op dit dessert viel. Heerlijke vanille crêpes met daaroverheen warme kersen in siroop, amandelschaafsel en chocoladerasp. Dit is echt een super geschikt toetje als je net als ik tijdens het diner (en eerder op de dag) geen maat kan houden. Niet zwaar, niet te zoet, maar gewoon een geweldige combinatie.
Klop de bloem met het zout, melk, ei en vanille extract tot een beslag.
Klop de gesmolten boter erdoor.
Verhit een koekenpan of crêpepan met daarin een klontje boter.
Bak van het beslag 8 crêpes, ongeveer één minuut aan de ene zijde en een halve minuut aan de andere zijde. Per crêpe schep je ongeveer ¾ van een soeplepel aan beslag in de pan. Zorg dat je beslag snel uit laat lopen, het stolt namelijk erg snel (tip: haal de pan even van het vuur terwijl je het beslag erin doet).
Spoel de kersen goed af.
Doe de kersen, rode bessensap, suiker en amaretto in een pannetje en laat het op hoog vuur onder af en toe roeren in 10-15 minuten inkoken.
Rooster het amandelschaafsel.
Serveer per persoon 2 crêpes (ik vouw ze zelf in vieren voor een mooi effect) verdeel de kersen en de siroop erover.
Verdeel de amandelschaafsel over de crêpes en bestrooi met een beetje chocoladeschaafsel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.