Registeren
Wachtwoord vergeten?
De feestdagen zijn nog niet helemaal voorbij. Gelukkig, want ik ben gek op de feestdagen! Daarom heb ik deze feestelijke tulband gebakken. Vroeger (lang geleden), toen je op de basisschool nog snoep mocht uitdelen wanneer je jarig was, bakte mijn moeder altijd een marmertulband voor de leraren. En aangezien ik net een nieuwe tulbandvorm heb aangeschaft (is het geen beauty?!) leek het me een mooie gelegenheid om weer eens zo’n lekkere cake te bakken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in en bestuif met een wat bloem.
Klop de boter samen met de suiker in 3-4 minuten luchtig.
Klop er één voor één de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
Klop de vanille extract erdoor.
Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder en meng het door het botermengsel.
Verdeel de helft van het vanillebeslag over de bakvorm.
Zeef de cacaopoeder en meng deze samen met de chocoladerasp door het resterende beslag.
Verdeel het resterende beslag over de bakvorm.
Neem een bot mes en ga met een slingerende beweging door het beslag om het marmereffect te creëren (één keer rond is voldoende).
Bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm en daarna op een rek afkoelen.
Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.