Marmertulband

De feestdagen zijn nog niet helemaal voorbij. Gelukkig, want ik ben gek op de feestdagen! Daarom heb ik deze feestelijke tulband gebakken. Vroeger (lang geleden), toen je op de basisschool nog snoep mocht uitdelen wanneer je jarig was, bakte mijn moeder altijd een marmertulband voor de leraren. En aangezien ik net een nieuwe tulbandvorm heb aangeschaft (is het geen beauty?!) leek het me een mooie gelegenheid om weer eens zo’n lekkere cake te bakken.

Ingrediënten:

  • 200gr bloem
  • 200gr zachte boter
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 186gr witte basterdsuiker
  • 2tl vanille extract
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1el bakpoeder
  • Mespunt zout
  • 2el cacaopoeder
  • 4el extra pure chocoladerasp
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de bakvorm in en bestuif met een wat bloem.

Klop de boter samen met de suiker in 3-4 minuten luchtig.

Klop er één voor één de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Klop de vanille extract erdoor.

Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder en meng het door het botermengsel.

Verdeel de helft van het vanillebeslag over de bakvorm.

Zeef de cacaopoeder en meng deze samen met de chocoladerasp door het resterende beslag.

Verdeel het resterende beslag over de bakvorm.

Neem een bot mes en ga met een slingerende beweging door het beslag om het marmereffect te creëren (één keer rond is voldoende).

Bak de cake in 50-60 minuten gaar.

Laat de cake 10 minuten in de vorm en daarna op een rek afkoelen.

Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel