Pasta aglio e olio

Oftewel pasta met knoflook en olie, en in dit geval ook spinazie en een gepocheerd eitje. Knoflook is echt zo’n heerlijk basis ingrediënt dat super veel smaak toevoegt aan een gerecht. Dus waarom niet gewoon een gerecht wijden aan dit fantastische spul moeten de Italianen gedacht hebben. Het is namelijk een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Hopelijk beledig ik dan ook niemand met de aanpassingen die ik gemaakt heb. Ik vind ze namelijk heerlijk en weet zeker dat ieder ander dat ook zo zal ervaren.

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 240gr spaghetti
  • 6 flinke tenen knoflook
  • 6el olijfolie
  • 600gr spinazie
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • 3 kakelverse koude eieren
  • 25gr Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti.

Fruit de knoflook in de olie.

Voeg de spinazie, basilicum en peterselie toe en bak deze in 3-4 minuten gaar.

Pocheer* ondertussen de eieren.

Roer de spaghetti door het knoflook spinazie mengsel.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer met Parmezaanse kaas en de gepocheerde eieren.

*Om de eieren te pocheren breng je in een brede pan ruim water tegen de kook aan (dus niet kokend). Breek ieder ei op een schuimspaan en laat zo het al te vloeibare eiwit weglopen om draden te voorkomen. Laat de eieren in één keer in het water glijden. Laat de eieren 3½ minuut garen en schep uit de pan met behulp van een (schone) schuimspaan.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel