Italiaanse tosti met truffelsalami

Soms heb je gewoon zin in een tosti. Ik maak niet heel vaak een tosti, ik heb niet eens een tosti-ijzer, maar gelukkig mocht ik die van mijn moeder lenen. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat je een tosti natuurlijk prima in een pan of de oven kan maken, dan krijg je alleen niet van die leuke strepen (tenzij je natuurlijk een grillpan gebruikt).

Nog even kort over de smaak van de tosti. Ik vind truffel altijd een lekkere toevoeging aan een gerecht. In combinatie met het knoflookachtige van salami is het dan ook echt heerlijk. De combinatie met mozzarella, tomaat en basilicum maakt het dan ook helemaal af.

Ingrediënten:

  • 2 boterhammen
  • 4 plakjes truffelsalami (ik kocht de salami met zomertruffel van de AH)
  • 6 dunne plakjes tomaat
  • 40gr buffelmozzarella
  • 6 blaadjes basilicum gesnipperd
  • Beetje roomboter

Bereidingswijze:

Smeer beide boterhammen in met een beetje boter.

Beleg één van de boterhammen met de plakjes salami en tomaat.

Verdeel de mozzarella en de basilicum erover en doe de andere boterham er op.

Bak de tosti in zo’n 5-10 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel