Kip met peer

Voorgerecht voor de kerst

Kerst is bij ons altijd een gezellig samenkomen van het gezin en het is eigenlijk een wonder dat er ’s avonds nog gegeten wordt als je soms ziet wat er overdag allemaal voorbij komt. Hier in huis is het gebruikelijk dat mijn moeder en ik samen het kerstdiner bereiden. Zij maakt meestal het voorgerecht en het hoofdgerecht, en ik maak het dessert. Niet omdat ik de eerste twee niet wil bereiden en zij het laatste niet, maar gewoon omdat dit de traditie is en dat hoort bij de kerst. Dit heerlijke voorgerecht, een recept van mijn moeder, staat deze kerst bij ons op tafel.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400gr kippendijfilet
  • 8gr kipkruiden
  • 1 el roomboter
  • ¼ L slagroom
  • 100gr monchou
  • 1tl pittige mosterd
  • 1 blik peren op sap
  • 1 el perensap (van de peren uit blik)
  • 1 el volle yoghurt 8 sprieten bieslook (eventueel wat extra ter decoratie)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Bestrooi de kip met de kipkruiden.

Verhit de roomboter in een pan en bak de kip hierin gaar.

Laat de kip afkoelen en snijd deze in blokjes.

Snijd de bieslook fijn.

Doe de bieslook, slagroom, monchou, mosterd, perensap, yoghurt, en peper en zout in een kom.

Klop het geheel met een mixer tot het stijve pieken heeft.

Verdeel de kipblokjes over vier schaaltjes.

Snijd de peer in blokjes en verdeel over de kip.

Doe op elk portie peer met kip 1-2 flinke eetlepels met het slagroom monchou mengsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel