Registeren
Wachtwoord vergeten?
Voorgerecht voor de kerst
Kerst is bij ons altijd een gezellig samenkomen van het gezin en het is eigenlijk een wonder dat er ’s avonds nog gegeten wordt als je soms ziet wat er overdag allemaal voorbij komt. Hier in huis is het gebruikelijk dat mijn moeder en ik samen het kerstdiner bereiden. Zij maakt meestal het voorgerecht en het hoofdgerecht, en ik maak het dessert. Niet omdat ik de eerste twee niet wil bereiden en zij het laatste niet, maar gewoon omdat dit de traditie is en dat hoort bij de kerst. Dit heerlijke voorgerecht, een recept van mijn moeder, staat deze kerst bij ons op tafel.
Bereidingswijze:
Bestrooi de kip met de kipkruiden.
Verhit de roomboter in een pan en bak de kip hierin gaar.
Laat de kip afkoelen en snijd deze in blokjes.
Snijd de bieslook fijn.
Doe de bieslook, slagroom, monchou, mosterd, perensap, yoghurt, en peper en zout in een kom.
Klop het geheel met een mixer tot het stijve pieken heeft.
Verdeel de kipblokjes over vier schaaltjes.
Snijd de peer in blokjes en verdeel over de kip.
Doe op elk portie peer met kip 1-2 flinke eetlepels met het slagroom monchou mengsel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.