Registeren
Wachtwoord vergeten?
Lekker, een broodje hamburger wie houdt daar nou niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van al te veel poespas houd op zo’n broodje. Dus niet zes verschillende sausjes, en tien verschillende soorten beleg, dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de smaak van de hamburger. Nou is de smaak van een zelfgemaakte hamburger natuurlijk ook wel net even anders als de smaak van die van een fastfoodketen. En voor een sausje geldt dat ook niet anders.
Een echte zelfgemaakt hamburger met daarbij een zelfgemaakte barbecuesaus word ik dus ook heel blij van, en dan hoeft er eigenlijk helemaal niet zo veel meer te worden toegevoegd aan zo’n broodje.
Hak in een keukenmachine de ui fijn.
Verhit een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de ui.
Voeg citroensap, mosterd, natuurazijn, honing, tomatenpuree, worcestershiresaus, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn en het water toe en meng tot een mooi geheel.
Breng op smaak met zout en peper.
Kneed de rundergehakt, ui, knoflook, ei, ketchup, worcestershiresaus, cayennepeper, witte boterhammen, paneermeel en het zout door elkaar.
Vorm er vier hamburgers van.
Verhit een beetje boter in een grilpan en bak de hamburgers in 5-8 minuten gaar.
Serveer de hamburgers op een Italiaanse bol met wat van barbecuesaus en je favoriete broodje hamburger beleg.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.