Pavlova met frambozen

Valentijnsdag komt er weer aan en dan moet er natuurlijk iets zoets op tafel komen met bij voorkeur een rood of roze tintje. Daarom maakte ik dit weekend een pavlova in hartvorm, met daarop een mascarponemengsel, frambozen en chocoladerasp.

Qua baksels vind ik zelf meringue en pavlova toch één van de makkelijkste dingen om te maken. Er komen weinig ingrediënten aan te pas en je hebt er verder weinig omkijken naar. Wel moet je opletten dat je niet per ongeluk tegen de temperatuurknop van de oven aan komt (ik heb van die draaiknopen), zo probeerde ik onlangs nog een pavlova op 200 graden te bakken (oeps).

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 142gr fijne kristalsuiker
  • 8gr vanillesuiker
  • 1½tl maïzena
  • 1½tl azijn
  • 125gr mascarpone
  • 125ml slagroom
  • 1-2el poedersuiker
  • 1tl amaretto
  • 250gr frambozen
  • ½ el geraspte pure chocolade
  • ½ el geraspte witte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten schuimig.

Voeg beetje bij beetje de suiker, maïzena en de azijn toe.

Klop de eiwitten helemaal stijf.

Vorm van het eiwit een hart van 25cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat het hart 3 uur in de oven drogen.

Laat het hart iets afkoelen voordat je het van het bakpapier loshaalt.

Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en amaretto samen stijf.

Verdeel het mascarponemengsel over het hart.

Verdeel de frambozen over het hart.

Bestrooi de frambozen met chocolade.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel