Registeren
Wachtwoord vergeten?
Valentijnsdag komt er weer aan en dan moet er natuurlijk iets zoets op tafel komen met bij voorkeur een rood of roze tintje. Daarom maakte ik dit weekend een pavlova in hartvorm, met daarop een mascarponemengsel, frambozen en chocoladerasp.
Qua baksels vind ik zelf meringue en pavlova toch één van de makkelijkste dingen om te maken. Er komen weinig ingrediënten aan te pas en je hebt er verder weinig omkijken naar. Wel moet je opletten dat je niet per ongeluk tegen de temperatuurknop van de oven aan komt (ik heb van die draaiknopen), zo probeerde ik onlangs nog een pavlova op 200 graden te bakken (oeps).
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten schuimig.
Voeg beetje bij beetje de suiker, maïzena en de azijn toe.
Klop de eiwitten helemaal stijf.
Vorm van het eiwit een hart van 25cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het hart 3 uur in de oven drogen.
Laat het hart iets afkoelen voordat je het van het bakpapier loshaalt.
Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en amaretto samen stijf.
Verdeel het mascarponemengsel over het hart.
Verdeel de frambozen over het hart.
Bestrooi de frambozen met chocolade.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.