Wortelpannenkoeken

Als je van worteltaart houdt, dan ga je dit ook zeker lekker vinden. Namelijk wortelpannenkoeken! Ik ga niet beweren dat ze gezond zijn (ondanks de wortel), maar wel een stukje gezonder dan de daadwerkelijke taart en ook minstens net zo lekker.

Ik heb een roomkaastopping achterwege gelaten, dat vond ik toch meer bij de taart passen. In plaats daarvan heb ik gekozen voor ahornsiroop, amandelschaafsel en verse wortel. Aangezien een reguliere worteltaart vrij veel suiker bevat en ik dat niet door het beslag heb gedaan, geeft de siroop precies de juiste hoeveelheid zoet aan het gerecht.

Ingrediënten:

  • 130gr bloem
  • ½tl zout
  • 1½tl kaneel
  • 1tl baking soda
  • 1 ei
  • 1tl vanille extract
  • 270ml karnemelk
  • 150gr + extra wortelrasp
  • 2el roomboter
  • 2-3el amandelschaafsel
  • Ahornsiroop

Bereidingswijze:

Meng de bloem met het zout, kaneel en de baking soda.

In een aparte kom meng het ei, vanille extract en de karnemelk.

Doe dit mengsel bij het bloemmengsel en roer het tot een dik beslag.

Meng de 150gr wortelrasp erdoor.

Verhit wat boter in een koekenpan.

Schep een juslepel beslag in de koekenpan.

Bak het pannenkoekje ongeveer 1-2 minuten aan iedere zijde. Je zult de pannenkoekjes mooi zien rijzen.

Bak de resterende pannenkoekjes.

Rooster het amandelschaafsel.

Bestrooi de pannenkoekjes met het amandelschaafsel, wortelrasp en schenk de ahornsiroop erover.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel