Registeren
Wachtwoord vergeten?
Als je van worteltaart houdt, dan ga je dit ook zeker lekker vinden. Namelijk wortelpannenkoeken! Ik ga niet beweren dat ze gezond zijn (ondanks de wortel), maar wel een stukje gezonder dan de daadwerkelijke taart en ook minstens net zo lekker.
Ik heb een roomkaastopping achterwege gelaten, dat vond ik toch meer bij de taart passen. In plaats daarvan heb ik gekozen voor ahornsiroop, amandelschaafsel en verse wortel. Aangezien een reguliere worteltaart vrij veel suiker bevat en ik dat niet door het beslag heb gedaan, geeft de siroop precies de juiste hoeveelheid zoet aan het gerecht.
Meng de bloem met het zout, kaneel en de baking soda.
In een aparte kom meng het ei, vanille extract en de karnemelk.
Doe dit mengsel bij het bloemmengsel en roer het tot een dik beslag.
Meng de 150gr wortelrasp erdoor.
Verhit wat boter in een koekenpan.
Schep een juslepel beslag in de koekenpan.
Bak het pannenkoekje ongeveer 1-2 minuten aan iedere zijde. Je zult de pannenkoekjes mooi zien rijzen.
Bak de resterende pannenkoekjes.
Rooster het amandelschaafsel.
Bestrooi de pannenkoekjes met het amandelschaafsel, wortelrasp en schenk de ahornsiroop erover.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.