Registeren
Wachtwoord vergeten?
Volgens mij kun je wel van elk soort groente soep maken. Zelf merk ik dat ik al snel verzand in verschillende soorten tomatensoep. Ik ben nou eenmaal gek op tomaten in allerlei variaties. Des te moeilijker vind ik het eigenlijk altijd om een soep van een andere soort groente te verzinnen. Gelukkig wordt er bij mij op het werk elke dag soep geserveerd, dus heb ik elke dag (tot op zekere hoogte) gratis inspiratie. Zo kwam ik dan ook een courgettesoep tegen.
Op de foto zie je dat ik ook nog rauwe blokjes courgette ter decoratie in de soep heb gegooid. Die kun je wat mij betreft achterwege laten, of anders even bakken voordat je ze er in doet, want rauw vond ik het echt niet te doen.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de courgette toe en bak deze 3-4 minuten mee op een medium hoog vuur.
Voeg de bouillon, peterselie, en peper en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.
Kook alles 5 minuten door.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Voeg een scheutje room toe.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.