Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt

De manier waarop roti gekruid is vind ik erg lekker. Het leek me dan ook lekker om deze manier van kruiden toe te passen op een heel ander soort eten, namelijk gehakt in bladerdeeg. Dit lekkere hapje is dan ook een variatie op een aantal van de ingrediënten van roti, maar dan in een andere vorm. Ik at het met gegrilde groenten bij het diner, maar je kunt het ook prima als hapje serveren bij de borrel.

Ingrediënten:

  • 8 velletjes bladerdeeg
  • 300gr gehakt
  • 2 eieren
  • 4-6 el paneermeel
  • 1/4tl garam massala
  • 1/4tl kerrie massala
  • 1/4tl paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • 100gr gekookte aardappel kleingesneden
  • 6tl tomatenblokjes (in tomatensap)
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, garam massala, kerrie massala, paprikapoeder, cayennepeper en zou naar smaak, de gekookte aardappel en de tomatenblokjes.

Verdeel het gehakt over de bladerdeegvellen op zo’n manier dat je de helft van het vel belegd. Laat aan de buitenrand ongeveer een centimeter vrij.

Vouw de niet belegde helft eroverheen en druk de randen op elkaar met behulp van een vork.

Klop het nog overgebleven ei los en bestrijk de bovenzijde van de hapjes hiermee.

Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel