Registeren
Wachtwoord vergeten?
Van risotto krijg ik altijd een heel blij gevoel. Je kan er dan ook zo veel mee. Heerlijk hoe die rijst al die smaken opneemt die je er aan toevoegt. Meestal ben ik van een vrij simpele risotto met tuinkruiden, ook erg lekker al zeg ik het zelf, maar ik wilde het deze week net even wat uitgebreider doen. Daarom maakte ik een tomatenrisotto met rode wijn, chorizo en kastanjechampignons. Als je het mij vraagt een hele goede afwisseling voor de eenvoudige risotto.
Roer de tomatenblokjes door de bouillon.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de chorizo en champignons toe en bak even mee.
Voeg de risotto toe en roer deze totdat de korrels bedekt zijn met een laagje olie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.
Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel van de tomatenbouillon toe.
Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door.
Roer de basilicum erdoor en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Zorg dat alles mooi gemengd is en eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.