Tomatenrisotto met rode wijn en chorizo

Van risotto krijg ik altijd een heel blij gevoel. Je kan er dan ook zo veel mee. Heerlijk hoe die rijst al die smaken opneemt die je er aan toevoegt. Meestal ben ik van een vrij simpele risotto met tuinkruiden, ook erg lekker al zeg ik het zelf, maar ik wilde het deze week net even wat uitgebreider doen. Daarom maakte ik een tomatenrisotto met rode wijn, chorizo en kastanjechampignons. Als je het mij vraagt een hele goede afwisseling voor de eenvoudige risotto.

Ingrediƫnten: (voor 4 personen)

  • 300gr risottorijst
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 250gr kastanjechampignons grof gesneden
  • 250gr chorizo in blokjes
  • 3el tomatenpuree
  • 300ml rode wijn
  • 900ml groentebouillon
  • 390gr tomatenblokjes
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze:

Roer de tomatenblokjes door de bouillon.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de chorizo en champignons toe en bak even mee.

Voeg de risotto toe en roer deze totdat de korrels bedekt zijn met een laagje olie.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.

Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel van de tomatenbouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door.

Roer de basilicum erdoor en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Zorg dat alles mooi gemengd is en eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel