Gestoofde kipfilet in champignonsaus met rode wijn

Af en toe, nou ja heel vaak, is een sausje bij een stukje vlees heel erg lekker. Daarom besloot ik om een kleine variatie op een champignonsaus te maken, heerlijk met wat rode wijn en tijm. En wat nog beter is, de kip stoof je eerst gaar in de rode wijn. Zo ontzettend lekker! Wel nog een kleine tip van mij, gebruik nooit een wijn in het eten die je niet lekker genoeg vindt om te drinken. Uiteraard blijft de smaak niet hetzelfde, maar een wijn die gewoon al niet te drinken is, wordt niet ineens magisch heel lekker.

Ingrediënten:

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 250gr kastanjechampignons in plakjes
  • 4 takjes tijm
  • 40gr boter
  • 4 kipfilets
  • Peper & zout naar smaak
  • 100ml rode wijn
  • 125ml slagroom

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook in 2 minuten op laag vuur.

Voeg de champignons toe en roer door.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en haal ze aan twee kanten door de gesmolten boter alvorens je ze in de pan legt.

Doe de rode wijn en blaadjes van de tijmtakjes in de pan en laat de kipfilet in zo’n 8-10 minuten zachtjes gaar stoven. De inhoud van de pan mag niet gaan koken.

Leg de kipfilets in een verwarmde schaal en dek het af met aluminiumfolie.

Schenk de room bij het rode wijn met champignons mengsel. Laat de saus circa 4 minuten goed doorkoken.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Schenk de saus over de kipfilets.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel