Paasei gevuld met tony chocolonely chocolademousse

Heerlijk de paasdagen! Tijd voor een lang weekend met een heerlijk dessert. Ik gebruikte zo’n super lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel reep om een chocolademousse (geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver) mee te maken. Hier vulde ik vervolgens een wit chocolade ei mee. Dat laatste ben ik overigens bij drie winkels voor geweest, maar bleken ze gewoon bij de supermarkt (in mijn geval Albert Heijn) te verkopen. Aangezien het een wat stevige mousse is, heb je genoeg aan twee gevulde eieren voor vier personen.

Ingrediënten:

  • 115g + 65g Tony chocolonely zeezout karamelreep in stukjes
  • 35g roomboter in stukjes
  • 175ml slagroom
  • 1 groot ei
  • ½ eiwit (klinkt een beetje raar, maar je kunt dit bijv. afwegen)
  • 1tl amaretto
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 2 witte holle chocolade eieren

Bereidingswijze:

Smelt de boter met 115 gram chocolade au bain-marie.

Klop de slagroom half stijf.

Klop het ei, eiwit, en honing luchtig totdat deze licht van keur zijn.

Meng voorzichtig de amaretto met het eiermengsel en het chocolademengsel.

Schep dit vervolgens voorzichtig door de slagroom.

Doe de chocolademousse in een bakje en laat ruim een nacht in de koelkast opstijven.

Vlak voordat je de mousse wilt serveren breek je de witte eieren aan één zijkant open.

Schep de mousse in de eieren, strooi de weggebroken stukken witte chocolade over de mousse.

Verdeel de 65gr Tony chocolonely over de mousse.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel