Registeren
Wachtwoord vergeten?
Heerlijk de paasdagen! Tijd voor een lang weekend met een heerlijk dessert. Ik gebruikte zo’n super lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel reep om een chocolademousse (geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver) mee te maken. Hier vulde ik vervolgens een wit chocolade ei mee. Dat laatste ben ik overigens bij drie winkels voor geweest, maar bleken ze gewoon bij de supermarkt (in mijn geval Albert Heijn) te verkopen. Aangezien het een wat stevige mousse is, heb je genoeg aan twee gevulde eieren voor vier personen.
Smelt de boter met 115 gram chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom half stijf.
Klop het ei, eiwit, en honing luchtig totdat deze licht van keur zijn.
Meng voorzichtig de amaretto met het eiermengsel en het chocolademengsel.
Schep dit vervolgens voorzichtig door de slagroom.
Doe de chocolademousse in een bakje en laat ruim een nacht in de koelkast opstijven.
Vlak voordat je de mousse wilt serveren breek je de witte eieren aan één zijkant open.
Schep de mousse in de eieren, strooi de weggebroken stukken witte chocolade over de mousse.
Verdeel de 65gr Tony chocolonely over de mousse.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.