Wok met garnalen

Wokken! Zo makkelijk, vaak snel en zo lekker! Ok, ik ben er dus duidelijk gek op. Vooral omdat er in de Aziatische keuken veel uitgesproken smaken te vinden zijn en daar houd ik nou eenmaal van. Dat je een soort smaakexplosie krijgt, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Het lekkerst vind ik het altijd als er een combinatie van zoete en zure smaken met een klein beetje pit in zit. Daar is ook dit lekkere gerecht uit voortgekomen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150gr rauwe gepelde roze garnalen
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 230gr ananasschijven op sap
  • 225gr perzikpartjes op siroop
  • 3cm gember geraspt
  • 1el sojasaus
  • 1el vissaus
  • ½tl + ½tl sambal manis
  • 1el honing
  • 1tl sesamzaadjes
  • 2tl maïzena
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 250gr gemengde wokgroentes (bijv. paksoi, sugarsnaps, Chinese kool, en taugé)
  • Sap van een halve limoen
  • Handjevol koriander fijngesneden

Bereidingswijze:

Meng het sap van de ananasschijven, met de siroop van de perziken, sojasaus, vissaus, ½tl sambal, honing, één teen knoflook en maïzena.

Rooster de sesamzaadjes.

Halveer de perzikpartjes en snijd de ananasschijven in stukjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de gember, het sjalotje en één teen knoflook.

Voeg de wokgroentes, partjes perzik, ananasstukjes en reepjes rode paprika toe.

Bak dit geheel 3 minuten door.

Voeg het sojamengsel toe en laat 3-5 minuten inkoken.

Verhit ondertussen wat olie in een andere pan en fruit hierin een teentje knoflook en een ½tl sambal.

Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze roze gekleurd zijn. Bak ze niet te lang want dan worden ze taai.

Meng de garnalen door de groenten, besprenkel het geheel met limoensap en strooi de koriander en sesamzaadjes er overheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel