Soft white chocolate chip cookies (witte chocolade koekjes)

Een tijdje geleden nam ik mijn eerste video op. Het klopt dat je de video nog niet gezien hebt, die hoort namelijk bij dit recept en helaas had ik eerder geen tijd om het recept erbij te schrijven. Maar nu is het eindelijk zover! Het recept is geschreven en mijn eerste videorecept staat online. Een video over heerlijke zachte witte chocolade koekjes.

Ik waarschuw je gelijk, ze zijn namelijk best zoet, maar daarom zeker niet minder lekker. Heb je het niet zo op witte chocolade? Dan kun je deze prima vervangen met melk of pure chocolade, maar voor je dat doet probeer het alsjeblieft toch eerst met de witte chocolade (het is namelijk gewoon super lekker) .

Ingrediënten (voor 12-15 koekjes):

  • 120gr boter
  • 100gr rietsuiker
  • 45gr lichtrbruine suiker
  • 1 ei
  • 1tl vanille extract
  • 200gr bloem
  • ½tl baksoda
  • ½tl zout
  • 120gr witte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter, maar let op dat je deze niet laat koken.

Meng de boter met de suiker.

Voeg het ei en de vanille extract toe en mix 10-15 seconden door elkaar totdat het ei volledig is opgenomen, maar niet langer anders worden de koekjes taai.

Meng de bloem, het zout en de baksoda door het suikermengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat (indien nodig kun je wat extra bloem toevoegen).

Hak de chocolade in grove stukken en meng door het deeg.

Rol 12-15 balletjes van het deeg en verdeel ze over de bakplaat.

Bak de koekjes in 9-11 minuten gaar (ze mogen best een beetje licht van kleur zijn).

Laat de koekjes afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel