Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hoofdgerecht voor de kerst
De ribeye met stroganoffsaus is een populair gerecht bij ons op de kersttafel. Niet zo verrassend, want het is echt heerlijk en past helemaal bij de sfeer van kerst. Persoonlijk vind ik dit gerecht het lekkerst met aardappels met rozemarijn uit de oven, maar ook versgebakken friet doen het goed hier in huis. Het is niet al te moeilijk om te maken, noch is het tijdrovend. Perfect voor de kerst dus. Het recept is van mijn moeder, zij maakt traditiegetrouw het hoofdgerecht (en het voorgerecht) met de kerst.
Let op: dit gerecht is niet zonder gevaar. Mijn moeder heeft het ooit gepresteerd om de bovenlaag van een keukenkastje te laten smelten toen ze dit gerecht aan het flamberen was. Zet dus je afzuig uit tijdens het flamberen en houd een deksel bij de hand om de vlam te doven. Ook als je het niet flambeert is het verstandig om een deksel bij de hand te hebben zodra je de alcohol in de pan doet, deze kan vlam vatten. Ik hoop dat je het nog aandurft om het te maken!
Strooi zout en peper over de ribeyes
Versnipper de ui.
Pers de tenen knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een pan.
Bak de ribeyes de gewenste gaarheid.
Flambeer de ribeye met de vodka (houd een deksel bij de hand om de vlam te doven en zet de afzuig uit).
Haal de ribeyes uit de pan en laat deze afgedekt rusten op een bord.
Fruit in diezelfde pan de ui, de knoflook, tezamen met de worcestersaus.
Doe de paprikapoeder erbij en roer het geheel goed door.
Voeg de ketchup toe en roer het wederom goed door.
Doe de tomatencrèmesoep erbij en zorg dat alles goed met elkaar vermengd is.
Maak het af met een scheut room.
Bij het serveren kun je eventueel de ribeyes met saus mooi garneren met wat peterselie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.