Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een lekker stukje varkenshaas. Deze keer met een mosterdsausje met appeltjes, tijm en sherry. Een verrassend lekkere combinatie als je het mij vraagt. Ik vind dit een typisch voorbeeld van een gerecht dat er luxe uitziet, maar in een handomdraai gemaakt is. Ideaal dus voor als je eters krijgt, maar niet de hele dag in de keuken kan of wil staan.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook.
Smeer ieder varkenshaasje in met een theelepeltje mosterd en bestrooi met zout en peper.
Doe de varkenshaasjes in de pan en bak 2-3 minuten rondom op middelhoog vuur.
Voeg de appelblokjes , sherry en tijm toe en laat de varkenshaasjes op een laag vuur 18 minuten garen.
Haal de varkenshaasjes uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Doe de resterende mosterd in de pan tezamen met de kookroom en peper en zout naar smaak.
Roer alles goed door en laat 2-3 minuutjes inkoken.
Serveer de varkenshaasje met de saus.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.