Varkenshaas met mosterdsaus en appeltjes

Tijd voor een lekker stukje varkenshaas. Deze keer met een mosterdsausje met appeltjes, tijm en sherry. Een verrassend lekkere combinatie als je het mij vraagt. Ik vind dit een typisch voorbeeld van een gerecht dat er luxe uitziet, maar in een handomdraai gemaakt is. Ideaal dus voor als je eters krijgt, maar niet de hele dag in de keuken kan of wil staan.

Ingrediƫnten:

  • 2 varkenshaasfilets
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4tl grove mosterd
  • 90ml medium dry sherry
  • 2tl gedroogde tijm
  • 2 jonagold appels in blokje
  • 150ml kookroom
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook.

Smeer ieder varkenshaasje in met een theelepeltje mosterd en bestrooi met zout en peper.

Doe de varkenshaasjes in de pan en bak 2-3 minuten rondom op middelhoog vuur.

Voeg de appelblokjes , sherry en tijm toe en laat de varkenshaasjes op een laag vuur 18 minuten garen.

Haal de varkenshaasjes uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Doe de resterende mosterd in de pan tezamen met de kookroom en peper en zout naar smaak.

Roer alles goed door en laat 2-3 minuutjes inkoken.

Serveer de varkenshaasje met de saus.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel