Baked oatmeal (gebakken havermout)

Heb je al eens geprobeerd havermout te bakken in de oven? Ik, tot vandaag, in ieder geval niet. Dus werd het hoog tijd om dat te proberen en eens met wat anders te ontbijten. Ik maakte het met lekker wat aardbeien, frambozen, chocolade en honing. Dat zijn inderdaad behoorlijk wat toevoegingen, maar daar leent de havermout zich dan ook perfect voor.

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 130gr havermout
  • 1tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 120gr aardbeien in partjes
  • 80gr frambozen
  • 300ml amandelmelk
  • 2el + extra honing
  • 1el gesmolten boter
  • 1tl vanille extract
  • 1 ei
  • 30gr extra pure chocolade grof gehakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de havermout met de bakpoeder en zout.

Doe de helft van de havermout in een ovenschaal en verdeel de helft van het fruit en de helft van de chocolade er overheen.

Verdeel de rest van de havermout er overheen en verdeel hier overheen het resterende fruit en de resterende chocolade.

Meng de amandelmelk met het ei, de vanille extract, boter en honing.

Giet dit mengsel over de havermout heen.

Bak de havermout in 30 minuten in de oven gaar.

Bedruip met een beetje honing

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel