Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het duurde even voordat ik dit gerecht goed gemaakt had. Drie pogingen welteverstaan. Niet omdat het zo’n moeilijk recept is, want dat is het helemaal niet zelfs. Bij poging één was de vulling nog niet helemaal naar mijn zin, bij poging twee zat er een gat in het deeg (en liep de vulling er uit, oeps), gelukkig ging poging drie goed en had ik een heerlijke quiche. Nu ik al het voorbereidende werk gedaan heb, lukt het ieder ander natuurlijk om in één keer de perfecte quiche te maken.
Meng de bloem met een snuf zout en de boter.
Voeg 1 ei en een eetlepel water toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter de springvorm.
Rol het deeg uit tot een lap van 24x24cm en bekleed de springvorm met het deeg. Let goed op dat er nergens gaten in het deeg zitten.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, bekleed het deeg met bakpapier en vul met bakbonen.
Bak het deeg in 20 minuten in de oven gaar.
Haal het bakpapier en de bakbonen eruit en bak nog eens 5 minuten.
Meng de melk, met 2 eieren en peper en zout naar smaak.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook.
Voeg zout, peper en basilicum naar smaak toe.
Voeg de spinazie toe en bak deze gaar.
Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit.
Verdeel de spinazie over de bodem van het quichedeeg.
Giet hier voorzichtig het eimengsel bij en verdeel de geitenkaas er overheen.
Bak de quiche in 25 minuten gaar.
Rooster de pijnboompitten.
Strooi de pijnboompitten over de quiche en bedruip met honing.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.